"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 8 d’agost del 2009

Alpinismo, escuela de vida

A la pàgina web de "Desnivel", el dia 3 d'agost, es va publicar un article de Angel Landa, on amb el títol "Alpinismo, escuela de Vida", valora el Himalayisme actual. Angel Landa es un històric alpinista basc.
Crec que es molt interessant llegit l'article, encara que sigui una mica llarg, per que parla de la degradació ètica de molts dels "himalayistes" actuals.
Particularment crec que es podria fer extensiu a la gent que surt a la muntanya, i com no, a la societat actual. No vull dir a tothom, ni molt menys, però si a una part.

1 comentari:

  1. La veritat és que este paio, tot i que molt personalment, sembla encuadrar bastant bé l'actualitat de l'alpinisme mundial. Ara bé, oportunista l'article, nooo que va. I l'altre és criticar les persones i els medis del circ de l'alpinisme. Els únics culpables som natros, si no compressim la desnivel, ni llegissim llibres del Messner, ni els documentals del calleja o d'alfilo, tot això no existiria, la responsabilitat com sempre és totalment del individu, i per últimno crec que ningú tingui la potestad d'otorgar el títol d'alpinista a ningú.

    ResponElimina