"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 28 de novembre del 2009

Psicoteràpia

Tots els meus companys excursionistes sabem la meva fòbia a les alçades (tinc una mica de vertigen), que es va veure accentuada quan vaig tornar a sortir desprès de l'anada a Sant Jaume de Galícia. Un company em va enviar el text d'un tros d'un llibre que m'ha ajuda molt, encara que actualment en tinc una mica, es mes o menys com la que he tingut sempre. Com a mi m'ha anat be, el transcric aquí per si a algú també el pot ajudar,

"Pel que sembla la por només existeix en la nostra imaginació. Sense imaginació, sense la capacitat de veure on estarem en el futur o reconstruir les conseqüències d'un succés en particular amb tots els seus detalls escabrosos, mancaríem de por.

El futur no és més que un fet, una crua realitat: vas a morir, i això és el que és. Només t'afecta el present, el que et succeïx en aquest precís instant. Per aquesta raó ets incapaç d'extrapolar quin serà el futur com a conseqüència del que t'està passant. L'única cosa que pots fer és experimentar el present i, res més. Privat de la capacitat d'imaginar el futur, no tens por; de cop i volta no hi ha res a témer.
La por, igual que l'equilibri, no és innat sinó que s'aprèn dolorosament. De la mateixa manera que s'aprenen poden desaprendre. La por pot ser controlat, racionalitzat, compreses les seves causes i ignorat. L'autèntic truc consisteix a temptar a la por. Aquí resideix el autocontrol. Tria la por al que vols o al que necessites reaccionar i rebutja la resta. Per a l'escalador això significa treballar amb freqüència en un estat continu de por controlada.
Almenys en les pors arquetípiques hi ha una descàrrega de adrenalina de "baralla i fuig", i el sentiment de satisfacció i confiança que produïx l'enfrontar-se a la bèstia.
Si decideixes plantar-te sota una vasta paret muntanyenca i donar aquest primer pas, llavors tindràs el luxe de triar la teva por. És una mica que fas voluntàriament. Abraces el futur proper i tot el que aquest pugui tirar en els teus braços oberts i en la teva ment oberta, segur que ho aconseguiràs, que tens el control.
Frases extretes del llibre de Joe Simpson: Este Juego de Fantasmas".
:::::::::::::::::::::::

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada