"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dijous, 14 de maig del 2015

Eleccions al Ajuntament de Reus


Avui he rebut mitjançant Correus, les paperetes per votar el dia 24. Aquests son els onze partits que es presenten a Reus i les meves opinions. Els he posat per ordre que estaven quan he obert el sobre:

CiU: Partit que actualment governa en solitari a Reus. A més d'haver estat en tots els consells d'administració de les empreses municipals, cobrant dietes per assistir-hi com representats de l'ajuntament en dits consells, van permetre tot el desgavell municipal, encara que estaven a l'oposició, quan es tractava de cobrar no es negaven a res.
Esquerra Republicana: Estava al “tripartit” que van provocar el desgavell que he explicat al parlar de CiU, a més de ser responsable de l'endeutament, junt als altres partits en coalició.
AraReus: Con es pot confiar en un partit creat per un “atac de banyes” del seu líder. Es el que penso i estic convençut.
De nou Reus: Si es tracta d'un partit d'esquerres crec que no es la solució ideal, ja que havent un partit d'esquerres una mica consolidat, es fragmentar el vot, donant avantatge als partits clàssics. Crec que es allò de millor cap de ratolí que cua de lleó. O potser es afany de personalisme. Cada any surt algun partit, com crec que es aquest, i es difumina totalment després d'esgarrapar vots dels altres, però que no serveixen per a res. El temps ho dirà.
PP: No vull fer cap comentari, ja que només veiem les segles ja em venen molts mals pensaments i he de ser positiu.
CUP: Només he de dir que amb un sol regidor i junt a una revista vilipendiada pels mitjans, han portat a tota la sanitat catalana al jutjat, ha aixecat la llebre en les empreses municipals de Reus, tot tenint en compte les traves que ha tingut de l'ajuntament i de l'alcalde.
PSC-CP: Votar als que van portar el desgavell i l'endeutament a Reus?, no per favor. Mercès a ells junt amb ERC i ICV-Verds (o com es deien) estem com estem.
PxC: Un partit xenòfob, mai,
Movem Reus: Com a idea no pot estar malament, però penso igual que amb “De nou Reus”, encara que aquells semblen més similars a els que van intentar fa uns anys un constructor i després un advocat i es van anar a norris, i aquest de Movem Reus sembla que surten més del carrer, amb el bon sentit, però per això ja està el CUP. I si el que els diferencia es la part catalanista, doncs no m'interessen. No crec que sigui coherent fragmentar els vots que poden anar als partits de base.
C'S: La marca blanca del PP. Que canviï per que res canviï.
Llista Unitària: Un altre fragmentació del que diríem les esquerres. Donar avantatge a les dretes. I em penso que també es va formar quan al líder el van desautoritzar a Esquerra Republicana, o sigui un altre atac de banyes.

A vegades crear un partit per un “atac de banyes” pot ser positiu, però no crec que pels dos que he anomenat sigui així.
Ja sé que aquí queda de manifest el que serà el meu vot, però tant em fot, ja que sincerament, crec que son els que s'ho mereixen actualment. Estem parlant de l'ajuntament .... i per què no per Catalunya?.
Partint de dos màximes: “El temps posa a tothom al seu lloc” i “Cada país (comarca, ajuntament ...) té el govern que es mereix”, esperarem esdeveniments.



00000000000000000000000000


2 comentaris:

  1. Hola, Joan, m'ha agradat molt la teva anàlisi. Voldria comentar-te simplement que denouReus no és tècnicament parlant un partit polític sinó una plataforma ciutadana sorgida arran d'alguns ciutadans de Reus que no estan d'acord amb el sistema de partits polítics actuals. De fet, com que com a plataforma ciutadana tot eren traves s'ha hagut d'utilitzar l'eina d'un partit on només hi ha les tres signatures mínimes que demana la llei, i els altres 24 membres ens hi hem presentat com a independents. Lluny de personalismes, ens hem reunit amb quasi totes les forces d'esquerres per preparar les municipals (mai ens hem volgut presentar en solitari, i quan ho vam fer, el candidat va ser escollit en primàries obertes), però cap d'elles ha volgut acceptar el nostre codi ètic:
    http://denoureus.cat/codietic/
    Per tant, permet que intenti posar una mica de llum en l'afirmació d'afany de personalisme. Res més lluny, de debò. partint de zero hem obtingut quasi 1.000 vots, la qual cosa considerem que ha estat tot un èxit, i no tinguis cap dubte que com a plataforma ciutadana seguirem treballant durant aquests quatre anys per tal que la ciutadania de Reus vegi com Reus torna a ser, de nou, un referent en Cultura, ensenyament, innovació, esport o participació ciutadana.
    Una abraçada!
    Jordi Salvadó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament erro al incloure a vosaltres en un grup (o uns líders) amb afanys de personalismes.
      Jo vaig llegir el vostre codi ètic abans de les eleccions i, la veritat sigui dita, no entenc com una força política amb representació a Reus no va acceptar el vostre codi. Potser vosaltres vareu trobar el seu, massa esquerrà, ja que ells propugnen el mateix i més.
      No voldria entrar massa en una discussió política entre nosaltres dos, i menys per aquest mitjà.
      Si que agrair-te el teu comentari, ja que m'agrada que em rectifiquin i em facin saber quan no estic en possessió de la veritat, o hi hagin altres punts de vista a considerar. En la discussió moltes vegades surt la llum. (El mot discussió tal i com ho concreta el diccionari, no tal i com s'acostuma a interpretar).
      I molt content que en els vostres objectiu hi hagi el treballar per que la Cultura, l'ensenyament, la innovació, l'esport i sobre tot la participació ciutadana siguin un referent.
      Sort i ànims.

      Elimina