"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


diumenge, 10 de novembre del 2013

Viatge a Vietnam, Cambodja i Bangkok. Dia 9


Dia 10 de novembre del 2013. Antiga ciutat de Angkor Thom (Conjunt de Preah Khan i altres temples)


Al Conjunt monàstic de Preah Khan - Al Temple Ta Prohm

Avui continuem amb els temples de l'antiga ciutat de Angkor Thom, visitant el conjunt monàstic de Preah Khan amb la historia o mitologia de la espasa sagrada, el temple de Neak Pean, submergit a les aigües, el conjunt del Temple Ta Som, amb les arrels de grans arbres que envaeixen alguns dels murs i algunes parets del temple, el Temple Banteay Kdei, amb bastant d'herbà que intenta menjar-se les torres. A aquest últim hi pujo jo sol, no hi ha escales de fusta i es puja per les escales originals, estretes, altes i desgastades, pel que les fan bastant perilloses. No hi ha tanta gent com a les d'ahir però deu-ni-do. Maite i la guia m'esperen baix. Aquest temple estava previst per la tarda però fent-ho ara que encara tenim temps ens queda menys “feina” per després. Des d'aquí ens porten al restaurant, també molt bé, donant-se a triar dos opcions de cada plat.
El Temple de Ta Prohm es el que estava en mig de la selva i el van descobrir, la veritat es que les grans arrels dels grans arbres se l'estan menjant, si volguessin treure les arrels es esfondraria tot, ja que estan entre les pedres dels murs. Aquí van filmar unes escenes de una de les pelis de “Tom Raider”. No hi ha paraules per definir tot el que veiem. 
El temple de Ta Keo està tancat per que va haver un accident mortal no fa gaire, em sembla entendre que era un xinès, es un altre sense escales de fusta i que s'ha de pujar per les escales perilloses originals, però el perill gros es al baixar. I finalment veiem un des dos bessons, el de Thommanon, i no anem, ja que son iguals, al de Chau Say Tevoda que segons ens diu està molt més deteriorat.
Tots els temples que em visitat tenen més o menys la mateixa distribució. Entre dos i quatre portes d'entrada , orientades als diferents punts cardinals, per entrar al complexe, tot rodejat de murs. Llavors unes biblioteques als costats, i la part central amb més o menys torres, no cal dir que la central es la més alta. A la majoria de les torres, quadrades, tenen tres falses portes i la verdadera i a dins una figura de buda (en algunes ja no hi es) més o menys deteriorada i més o ménys ornamentada. Per arribar a la part central on hi son les torres, s'han de pujar varis nivells, i aquí ve el problema principal que son les escales. Als diferents nivells acostuma a haver els passadissos que van donant el tomb, sempre rectangular, i a les vores de les esplanades figures de lleons, dracs o similars. I a les parets de les galeries figures de les Apsaras, Nagás, dimonis, etc. Quan es creuen les galeries hi havien Shiva Llingas o estàtues de Buda. Encara que hi han temples una mica arranjats, la veritat es que en tots, em dona la impressió que en qualsevol moment es pot enfonsar algun tros. També es digne de veure els sostres amb les seves voltes de pedra.
Anant cap l'hotel parem per fotografiar a una colla de monos. Després de descansar una mica a l'hotel, agafem un tuk tuk í anem a un mercat de productes turístics i on hi ha algun restaurant típic, donem un tomb bastant intens, i al final tornem cap el hotel, jo volia anar a visitar el mercat local, però no ho trobem i ja es tard.
0000000000000000000

Dia 2 i 3 de novembre. Barcelona a Hanoi, passant per Doha. Crònica.
Dia 4 de novembre. Visita a Hanoi. Crònica - Fotografies
Dia 5 de novembre. De Hanoi  a la Badia de Halong. Crònica - Fotografies
Dia 6 de novembre. De la Badia de Halong a Ho Chi Minh. Crònica - Fotografies
Dia 7 de novembre. Visita als túnels de Cu Chi i Ho Chi Minh. Crònica - Fotografies
Dia 8 de novembre. Visita desembocadura del Mekong i viatge a Cambodja (Siam Reap). Crònica - Fotografies
Dia 9 de novembre. Visita a Angkor Thom i Angkor Wat. Crònica - Fotografies
Dia 10 de novembre. Visita a Angkor Thom (Conjunt de Preah Khan). Crònica - Fotografies
Dia 11 de novembre. Visita al conjunt Rolous Group i viatge a Bangkok. Crònica - Fotografies
Dia 12 de novembre. Visita al Temple Wat Traimit, al Gran Palacio (Palau Reial) i al Temple de Wat Pho. Crònica - Fotografies
Dia 13 de novembre. Dia lliure per Bangkok i tornada cap a casa . Crònica - Fotografies
Dia 14 de novembre. Arribada a casa.

000000000000000000

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada