"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


divendres, 28 de setembre del 2012

Aconseguim la Independència però no ens aturem aquí

Ja sé que vaig dir que no parlaria més de política, però els temps que corren m'impulsa a expressar els meus pensaments.


Jo que ja començo a tenir alguna edat i soc dels que en la meva joventut escoltava Radio Pirenaica per saber el que passava a les espanyes durant la dictadura del feixista que manava, i que llavors ja somiava amb una Catalunya independent i fora del jou del tirans (per molts vots que tinguin no deixen de ser uns dictadors) aliens i contraris al MEU PAÍS, em dona la impressió que podré veure complert aquest somni.
Ara ha arribat el moment en que estem més a prop de aconseguir-ho, perquè el poble està espenyent i no perquè els politicastres d'aquí ho vulguin massa (exceptuant rares excepcions i dels que s'apunten al carro per aconseguir una mica de poder), només cal veure el representant a Madrid del bipartit que mana a Catalunya (CiU es un bipartit encara que ho dissimulin). El Sr.(?) Duran ja està dient que autodeterminació no es el mateix que independència, això ja ho sabem tots, però el que vol el poble català es el segon, i compte amb les últimes declaracions del Sr.(?) Pujol fill.
Però hi ha una cosa que se'ns està escapant de les mans i que no veig massa que amb la independència liderada pel Mas i sequaços finalitzi, es el malbaratament dels diners públics que es fa, ja que no veig als politicastres de casa nostra interessats en acabar amb les retallades socials i que aquestes es facin només amb els diners destinats a pagar els sous, comissions i despeses dels dirigents, assessors i “endollats”, aixi com la supressió total de les empreses públiques que només serveixen per col·locar als amics del partit o per tenir sobre-sou. Sempre he cregut que si no hagués estat per la crisi ara tindríem les famoses vegueries, o sigui ara estem pagant Generalitat, Consells Comarcals, Ajuntaments, Diputacions i Delegació del Govern (la continuació del Govern Civil), llavors seria a més, les vegueries o sigui augmentant els càrrecs públics. Em poden dir que amb el nou panorama suprimiríem la delegació del Govern i les Diputacions, estic d'acord però no cal augmentar-les, el que s'ha de fer es disminuir.
Un país que no cuida l'ensenyament que es el futur, la I+D+i (Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica) que es el creixement i no té en compte la població més feble no pot anar en lloc. I si es necessari s'ha de deixar de pagar els interessos que graven el deute i que es posin a la cua.
Durant aquest més el Mas ha dit, que amb la independència no passaríem a ser República, que serem, dons, com a Puerto de Rico? (que no se si es veritat que ho ha dir però la caverna ho assegura) o com els països de la Commonwealth?, ajudant a mantenir al caçador d'elefants i la seva patuleia.
El meu pensament es que hem d'aconseguir sortir de les espanyes i que ells facin la seva sense nosaltres i nosaltres la nostra sense ells, però una vegada d'aconseguir-ho no baixar la guàrdia i ja que estem en la lluita continuar-la fins a netejar el nostre panorama de politicastres corruptes i que els que ens manin sigui mirant sempre el nostre be, no el d'ells ni dels poders fàctics ni els del poder financer. Una cosa que s'ha d'aconseguir amb la lluita que sigui necessària es que amb una I.L.P. que tingui una quantitat a determinar de signatures s'ha de fer, en un plaç limitat, un referèndum, ja que es la veu del poble. A Suiza, país civilitzat no com segons quins, fins i tot per si es prohibia fumar en els espais oberts públics van fer una consulta al poble.
Amb tot el rotllo vull dir que somio amb la INDEPENDÈNCIA JA en primer lloc, però continuant per aconseguir un país més just, democràtic i civilitzat.

000000000000000000

5 comentaris:

  1. ooh Suïssa, somni democràtic!!!!! fan un refréndum per decidir l'alçada de la gespa, però no se pregunten perquè els seus bancs accepten diners provinents del narcotràfic, tràfic d'armes, de minerals....

    ResponElimina
  2. Perquè no agafar el positiu dels llocs i deixar estar el negatiu?, ja que no son dues coses complementaries que si es fa una part s'hagi de fer l'altre. Es pot copiar la part democràtica i no la part fosca.
    A mi particularment no m'agradaria per Catalunya, però estem segur del que votaria el poble Suïs si es fes un referèndum referent si es vol o no que el seu país continui sent paradís o deixi de ser-ho?.

    ResponElimina
  3. Els minireferendums suïsos, com Islàndia, són típics de societats petites i molt homogènies, no tindrien sentit ni utilitat en una societat mediterrànea. Però és que com diu la dita de les mares als nens i no tan nens, "siempre se te pega lo malo". Crec que som prou intel.ligents (potser vai errat) per fer un sistema més just sense copiar res dels altres, encara que també crec que el sistema resultant serà imperfecte, i és que potser no ens mereixem gaire més...
    Els suïsos viuen molt bé, creus que farien un referéndum d'esta magnitud que afectés la seva economia??? no són tan tontos...

    ResponElimina
  4. Jo quan he dit l'exemple del referèndum suïs ha estat després de demanar que quan una I.L.P. tingui una quantitat a determinar de signatures es faci referèndum, ja que si no, quina utilitat té les I.L.P.?. I si hi ha una quantitat de gent que demana alguna nova llei o un canvi d'alguna existent, no es lògic que es faci una consulta?. El que hi ha que s'ha de determinar amb rigor es la quantitat de signatures mínimes.
    Societats petites: Suïssa, 7,8 milions habitants. Catalunya, 7.5 milions. Segons Wikipedia.

    ResponElimina
  5. Totalment d'acord en lo relacionat amb la I.L.P.
    I en quan a Suïssa, crec que és un 50% més gran que Catalunya, però com a societat petita me referia culturalment. En aquí som molt més oberts, més anàrquics, més intuitius, més creatius. Ells, com a societat de muntanya de la qual deriven, són més pragmàtics, més conservadors...

    ResponElimina