"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 28 de març del 2015

L'Arbocet i Torre del Mas de l'Hereu


L'Arbocet
Torre del Mas de l'Hereu


Feia dies que tenia pel cap arribar-me a l'Arbocet per fotografiar les dos torres que es conserven, aprofitant per visitar aquest petit llogaret. Avui a la tarda m'ha donat el rampell definitiu per anar-hi, he agafat el cotxe i he enfilat cap allà.
El llogaret que pertany al municipi de Vilanova d'Escornalbou, es petit, amb només dos carrers, el de Dalt i el de Baix, però amb dues antigues torres de guaita, una rodona i l'altre quadrada. Segons sembla la rodona, la Torratxa, era hostatjada pels cristians, i la quadrada, Torre del Gravat (abans Torre del Madico) era pels sarraïns. L'església parroquial està dedicada a Sant Joan i es del segle XVII. Hi ha una creu de terme al costat del cementiri vell, que està tocant a l'església.
Junt amb cases arranjades hi han moltes que, al menys per fora, estan bastant descuidades, i es una llàstima per la antiguitat que tenen algunes d'elles, segons indica la data gravada al damunt de les portes. També està bastant lletjota la Font de l'Abeurador al davant d'un edifici molt nou que sembla sigui el Casal. També sembla descuidat el Rentador, amb porta tancada dins del que sembla un tros particular.
Després i des d'aquí he intentat arribar a la Torre del Mas de l'Hereu, on hi ha un vèrtex geodèsic, i segons la descripció del I.G.N., que per cert es bastant vella, feien pagar cada vegada que necessitaven pujar per prendre mesures. El Mas de l'Hereu junt al Mas de Llambert, estan rodejats per una tanca metàl·lica que es impossible entre sense fer maldades, i pel davant hi ha una gran porta tancada. Està al pla i rodejat d'arbres, d'ells i de les finques que l'envolten, pel que és impossible fer-ne una fotografia passable. Ara la finca està dedicada l'agroturisme


Per veure i/o baixar les fotografies, aquí.


00000000000000000000000



000000000000000000000000000





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada