"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dimarts, 12 d’agost de 2014

La tragèdia dels comuns


No se massa si la traducció del castellà es del tot correcta, però crec s'entén perfectament:

"La tragèdia dels comuns (en anglès Tragedy of the commons) és un dilema descrit per Garrett Hardin en 1968, i publicat en la revista Science. Descriu una situació en la qual diversos individus, motivats solament per l'interès personal i actuant independent però racionalment, acaben per destruir un recurs compartit limitat (el comú) encara que a cap d'ells, ja sigui com a individus o en conjunt, els convingui que tal destrucció succeeixi".

Segons Barry Schwartz:
"Com escapar del dilema en el qual molts individus actuant racionalment en el seu propi interès poden en última instància destruir un recurs compartit i limitat, fins i tot quan és evident que això no beneficia a ningú a llarg termini? [...] Ens enfrontem ara a la tragèdia dels comuns globals. Hi ha una Terra, una atmosfera, una font d'aigua i sis mil milions de persones compartint-les. Deficientment. Els rics estan sobre-consumint i els pobres esperen impacients a unir-se'ls."

Crec que sense l'aclariment d'en Barry Schwart, ja s'entenia prou bé. Es el que està passant actualment en aquesta societat que vivim i que al final acabarà amb tots els recursos.
00000000000000000000Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada