"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 11 de juny del 2011

MANIFEST DE L'ASSEMBLEA POPULAR DE REUS PER A L'11 DE JUNY

MANIFEST DE L'ASSEMBLEA POPULAR DE REUS PER A L'11 DE JUNY

Perquè estem aquí? Estem aquí perquè volem una societat que doni prioritat a la vida per sobre dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim trepitjats per aquest sistema econòmic i exclosos de les decisions polítiques que no ens representen. Apostem per una transformació profunda de la societat i, sobretot, apostem perquè sigui la pròpia societat la protagonista d'aquest canvi. Creiem amb la igualtat, la solidaritat, el lliure accés a la cultura i la sostenibilitat ecològica.

Què denunciem?

Denunciem l'actual sistema que és resultat de l'acumulació per part d'uns quants de quantitats escandaloses de diners, on els interessos particulars es prioritzen per damunt de l'eficàcia i el benestar de l'interès general.

Denunciem el malbaratament de recursos que destrueix el nostre planeta, generant atur i consumidors infeliços.

Denunciem la classe política que no ens escolta, quan la seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions per facilitar la participació política, més enllà d'un vot cada quatre anys. S'ha oblidat que la democràcia és la veu de la ciutadania i no de la partitocràcia, la Constitució i la monarquia, i que el poder polític ha de respondre a les exigències del poble. En canvi, aquesta classe política només atén els interessos dels grans poders econòmics i s'aferra al poder de forma inamovible i tecnocràtica provocant desigualtats i injustícies a la societat.

Aquest equip de govern de CiU-PP que avui es configura a Reus representa poc més del 10% de la població d'aquesta ciutat, que té actualment uns 110 000 habitants. De les 70.000 persones que podien votar (deixant fora a 20.000 immigrants, cosa que també denunciem, ja que estan empadronats, paguen impostos i cotitzen) CiU i el PP han recollit 16.650 vots, només un 22,3% dels qui podien fer-ho. Per altra banda tenim el 46% d'abstenció. Gairebé la meitat de la gent que podia votar no ho ha fet, i no ho ha fet perquè no se sent representada per cap partit polític. Completen el panorama local de la desafecció 1162 vots en blanc i 425 nuls.

La corrupció, la manca total de transparència, la falta de canals reals de participació, els interessos particulars, són alguns dels motius pels quals la gent no creu en aquest sistema polític, cosa igualment aplicable al sistema econòmic. Si l'abstenció estigués representada, tindríem un ajuntament mig buit!

Democràcia no és només poder votar cada quatre anys sense possibilitat de participació en la presa de decisions en les quals la població no te canals per a fer-ho. Democràcia no significa que un nombre molt reduït de persones decideixin per la resta de la població. Democràcia significa participar activament en la presa de decisions que afecten els habitants d'un poble, país, regió... Significa que el poble decideix què vol, com ho vol i quan ho vol, i com s'està veient això no és així.

Per tot això estem indignades! Confiem en el nostre futur, podem eliminar els abusos i les mancances que tots patim, som persones i no productes de mercat!

No som mercaderies en mans de polítics i banquers, volem una democràcia real, volem un ajuntament obert, transparent, participatiu i sense corrupció. Per això estem aquí, com s'està fent en altres ciutats, i per això seguirem treballant i ens seguirem mobilitzant.

Que s'estengui la indignació...

Reus, 11 de juny de 2011

L'Assemblea Popular de Reus sorgida de l'Acampada de la plaça Mercadal

2 comentaris:

  1. S'ha reivindicat al dret a l'autodeterminació de les nacions oprimides i s'ha criticat l'espoli econòmic i colonització que España sotmet a Catalunya??

    ResponElimina
  2. Em penso que no s'ha de barrejar les reivindicacions nacionalistes amb les econòmiques i polítiques globals.
    Tot son formes de pensar, però particularment crec que en el temps que vivim i el que ens ve al damunt primer s'ha de parar la corrupció i les dictadures financeres que demanar la segregació de les espanyes.
    A part de les retalles d'en Mas amagades darrera de l'enrenou que va provocar en felip puig a l'entrada dels parlamentaris, s'ha de tenir en compte el que està a punt d'aprovar el parlament europeu. Crec que intentar aturar tot això es primer i mes primordial.
    Ja et dic, que tot son formes de pensar.

    ResponElimina