"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


divendres, 26 de juny del 2009

Com perduren les noticies

Es peculiar la manera com les noticies aguanten el pas del temps, tot partint que la noticia es va donar sense censura, amb el transcurs dels anys només cal insistir en una part i obviar l'altre i aconseguirem que la que no interessa s'oblidi, i aquesta ja només queda pels historiadors i altres persones interessades en el tema.
Com a exemple copio un tros d'un escrit de El Periódico del 8 de juny:
".... Els soldats americans van deixar 10.000 cossos en la conquista tardana d'Europa. Abans van fustigar la Wehrmacht al nord d'Àfrica, a Sicília o a Itàlia. Peró només van actuar a Normandia quan l'Exèrcit Roig havia arribat vencedor a la frontera oriental polonesa. Va ser llavors quan l'enemic va deixar de ser una Alemanya agonitzant. L'enemic era una Unió Soviètica que va acabar quedant-se i subjugant la meitat d'aquella Europa esquizofrènica. Per això, no per acabar amb Hitler, sinó per retallar la distancia amb els soviètics, es va concebre el Dia D. ...."
Sempre ens han dit que gracies a l'exercit dels Estats Units es va acabar la guerra a Europa, però s'ha anat ometen que van actuar quan l'Exercit Roig estava ja vencent.
Aquest tros que he copiat no està fora de context, diu exactament el que vol dir.
Es un dels molts exemples que ens fa veure que tot el que es diu es relatiu a la manera que com es diu.

2 comentaris:

  1. Si no recordo malament del meu llibre d'història, el paper de Rússia va ser més aviat defensiu, almenys en un principi: els alemanys no van poder entrar a Rússia abans del hivern (degut a que els russos van aconseguir repel·lir-los). Al arribar l'hivern, els alemanys van tenir greus problemes només per mantenir-se vius respecte el fred. Gracies a la gran quantitat de baixes al seguir intentant entrar a Rússia, i la progressiva recuperació del front Rus, els soviètics van poder recuperar molt terreny.

    Fins aquí és on recordo, però hauria de mirar en algun llibre com va anar els esdeveniments posteriors. Temo recordar (tot i que potser m'equivoco), que és cert que els americans no es van mullar fins que van veure quin bàndol interessava més.

    ResponElimina
  2. El que recordo i tinc entès, és que Hitler la va cagar... tenia el Regene Unit mig enfonsat, l'Àfrica del Nord, França controladeta, govern de Vichy, Mussolini ajudant.... i quan ho tenia tot a punt per envair Anglaterra, l'últim tros de l'Europa Occ. que li quedava va es gira en busca de Rússia, que fins al moment com diu el comentari anterior estava més aviat a veureles venir...Llors mentres Hitler es desgastva i de quina manera a l'hivern rus Anglaterra i la ressistència francesa agafaven forces i moral, i d'aquí que poguessin preparar el desembarcament i d'altres accions. Penseu que amb una Anglaterra nazi haguera estat gairebé impossible desembarcar tropes enlloc del continent europeu...
    Però nem al comentari en qüestió. En general, la meva generació, vaig néixer a la "democràia", té un raonament dels aconteixements bèl.lics dee la segona guerra extrets de les pel.lícules, recordo especialment PATTON, i com tots sabem les pel.lícules les fan on les fan, així que no podem esperar res més de la nostra memòria col.lectiva. Dos apunts més. Sabem del cert i amb exactitud que va pasar, a la nostra guerra del 36???? no hi ha molta foscor encara...
    Si les noves generacions prenen com a referencia les películes-moralines del Spielberg, hauran millorat o empitjorat el seu coneixement del conflicte? perquè veien el fracàs escolar, al cole nanai de la xina........

    ResponElimina